Cykeltur

Ända sen cyklandet verkligen släppte för Johannes så vill han ut och cykla var och varannan dag och i lördags bestämde vi oss för att låta honom cykla med ett "mål" istället för bara runt, runt på lekplatsen eller på vår gata. Målet sattes till en lekplats drygt 2 km bort. Första biten dit är dock en hel del nerförbacke och då vill han hellre åka vagn än att cykla (då han inte var säker på att han skulle klara av att hålla på bromsen hela backen ner), vilket kändes skönt för hans småhispiga mamma.
 
Väl inne på den bilfria grusvägen trampade han lätt hela vägen till lekplatsen. På lekplatsen hann vi bara leka en halvtimme (som vi lyckades förhala till drygt trekvart för att Samuel skulle hinna leka klart) innan han vill cykla en omväg för att komma hem igen. Så på vägen hem började vi åt "fel" håll och undrade hur långt han skulle orka. Väldigt långt med sina små hjul visade det sig. När han till slut "gav upp" och hoppade i vagnen hade det nog blivit en tur på totalt 4.5 km. Inte illa för en fyraåring på tolv- (eller kanske bara tio-) tumshjul.
 
Cykling med kusinens cykel
 

Kommentarer
Postat av: mormor

Då blir det kanske bli en cyklist av honom, inte en fotbollspelare. Huvudsaken är att han tycker att det är roligt.
Kram

2014-04-29 @ 17:54:09
Postat av: Anna 3:an

Roligt att han gillar att cykla! 4,5 km låter riktigt långt och bra motion för små ben!

2014-04-29 @ 18:03:27
Postat av: Farmor

Jag tror att Johannes tränar för att kunna hänga med mormor o morfar på cykelsemester!
Det är klart, står valet mellan fotbollsspelare och cyklist, så är det nog mer ekonomiskt fördelaktigt att springa efter en boll. Men som mormor sa .............
det viktiga är att han har roligt.
kram, kram

2014-04-29 @ 21:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0