En 4-åring i huset

Sen igår har vi en fyraåring här hemma. En glad och stor sådan. Vi började förbereda honom redan förra veckan på att det var hans födelsedag på gång, så att han hade den att se fram emot. Han var väldigt laddad inför morgonen och vi kom överens om att på födelsedagar stannar man tyst i sängen tills någon kommer. Kanske med presenter och sång. Klockan 03.30 kom Johannes smygande till vår säng. Dock inte för att be om presenter utan för att sova där.... Men jag och Marcus lyckades ta oss ur sängen och fixa paketberget och lite fika utan att de två små vaknade, så de väcktes av skönsång och tända ljus. Båda två såg lika glada ut för det :)
 
Vi började med lite fika i sängen och sen tog Johannes sig an presentöppningen.
 
Han fick många fina saker, bland annat böcker, pysselböcker, spel, grytvante med tillbehör, stetoskop och en lyftkran. Spontant sa han till mig medan vi åt frukost att han tyckte att han fått många fina saker.
 
 
 
Dagen spenderade han i skolan där han bjöd på chokladbollar rullade i mångfärgat strössel. De såg betydligt roligare ut när man rullar dem i kokos. På kvällen blev det födelsedagsmiddag och då hade han "beställt" hamburgare och pommes frites, så det lagade vi. Dessutom hade vi en extra middagsgäst i form av min gamle gymnasiekompis Jacob som var i stan för ett möte. Av honom och hans familj fick Johannes fler böcker, vilket är skoj då båda barnen tycker mycket om att läsa.
 
Jag gjorde mig till och fixade ett glasståg till efterrätt.
 
 
Barnen (och vi vuxna) åt glatt, men när jag och Johannes pratade om tåget efteråt sa han att han hellre velat ha en glassbåt, så nu har jag något att bita i inför nästa gång.....
 
Efter en något senare kväll än vanligt somnade båda barnen snabbt och gott, mycket nöjda med Johannes 4-års dag!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna 3:an

Vad roligt att läsa om Johannes födelsedag! Han verkade mycket nöjd när vi pratade med honom på eftermiddagen, och då hade han ju inte ens fått sin beställda middag med glasståg efteråt. Ser framemot att se glassbåten nästa år :)

2014-01-14 @ 17:12:41
Postat av: Farmor

Här kan man nog påstå att det är en liten förväntansfull och lycklig 4-åring. Så fin han blev som bagare. Kanske kan du Karin få hjälp med glassbåten till 5-årsdagen? Tycker nog förstås att Johannes borde varit väldigt nöjd med ditt fina tåg.
Ett tips till nästa år............
det finns ekor och de är inte så detaljrika.
kram

2014-01-14 @ 19:22:04
Postat av: Marcus

Frågan är om han inte menade en sån glassbåt som finns i GBs sortiment?
Stort tack för alla fina presenter

2014-01-14 @ 21:24:24
Postat av: Helene

Hurra för er nyblivna fyraåring!

Roligt att ni öst ur er blogginlägg den senaste tiden. Vi som inte längre får informationen live i Bxl är tacksamma för att bloggen finns.

Kram till er alla fyra.

2014-01-15 @ 18:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0