Jul i Skåne

Nu är vi åter hemma och har fått ordning på Internet som har krånglat ett tag. Under de närmsta dagarna kommer jag försöka sammanfatta vår ledighet i Sverige. Först ut blir naturligtvis julfirandet då jag tänker försöka hålla mig till kronologisk ordning.

Vi reste via Köpenhamn och från flygplatsen tog vi tåg där morfar mötte upp med bil. Barnen var inte särdeles blyga och snart var leken i full gång. Allt eftersom tiden gick anslöt fler och fler till julfirandet och till slut var vi Eva, Christer, Maria, Daniel, Frida, Anna, Björn, Åsa, PeO, Kalle, Ellen, Lizzie och Elliot utöver oss själva.
Dagarna före julafton grillade vi korv ute till lunch. Detta väckte grottmännen i både mig och Björn och mycket av vår energi gick åt just till att elda.
  
Dagarna före jul innehöll även promenader, lek inne och umgänge. Barnen deltog gladeligen i julgranspyntning. Karin hävdade att granen i sig var spikrak men att den var för smal för att passa bra i foten och därför lutade. Kan meddela att denna åsikt inte delades av alla.

Julafton bjöd på ett nytt smart grepp; som jullunch tog vi sillen och laxen mm och som julmiddag tog vi det varma. Detta visade sig passa de flesta väldigt bra. Detta medförde att man hade mycket plats kvar i magen för godis senare på kvällen. Dessutom hann vi med besök av tomten och dans kring granen och som så ofta var barnen rädda för tomten och främst föräldrarna som till sist dansade.

På juldagen upplöstes tillställningen då folk (däribland jag) började troppa av. Jag var ju tvungen att bevittna när Villa slog Vänersborg i annandagsbandyn.
Ett stort tack för till Eva och Christer för ett lyckat julfirande där logistiken löstes på ett imponerande sätt.

Kommentarer
Postat av: Lena

Tomten imponerar mer än granen (den var ju för smal, eller hur var det med det......)

2014-01-13 @ 22:43:27
Postat av: Anna 3:an

Mamma och pappa var ju och hälsade på oss förra helgen, och de verkade inte allt för bittra över den uppeldade veden. De får helt enkelt frysa på ålderns höst...

2014-01-14 @ 09:52:43
Postat av: Morfar

Granen var för smal, det är bara ett erkänna. Dessvärre dessutom sned vilket inte var en lyckad kombination. Urvalet var tyvärr något begränsat i planteringen.
Vi är inte alls bittra över uppeldad ved. Det brändes ju en hel del ris också vilket vi tacksamt noterade i helgen då vi brände upp resten.
Kram till er alla!

2014-01-14 @ 10:20:26
Postat av: Marcus

Skönt att höra att vedfadäsen är förlåten

2014-01-14 @ 21:21:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0