Dop

Igår döpte vi Hugo (Sven August) i Svenska kyrkan här i Bryssel. Doppräst var en numera Sverigeboende präst som vi haft mycket kontakt med under hennes Brysselår, då hon varit ledare i flera barngrupper som vi deltagit i. Hon hade flugit in till Bryssel just för detta dop, vilket såklart är väldigt roligt!
 
Dopgäster var tre av våra vänfamiljer här i Bryssel, så vi var totalt 8 vuxna, 8 barn mellan 14 månader och 5 år samt två bebisar. Dopet var klockan 11, så efteråt blev det doplunch med efterföljande fika i kyrkans café. Det har känts lite stressigt för mig under veckan med inköp, matlagning samt förberedelser till dopet eftersom Marcus landade från Dubai 08.30 igår morse, men allt har funkat bra och Marcus hann i god tid för de sista förberedelserna så att även jag lyckades byta om till finkläder :)
 
Vi fick en fin ceremoni där de hjälpsamma storebröderna hällde vatten i dopfunten (Samuel) och höll dopljuset (Johannes). Hugo var glad under dopet och sov sig sedan genom kalaset. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Farmor o Farfar

Vilken liten fin familj vi just har tittat på! Alla killar med rosetter.Hoppas vi får se fler bilder från dophögtiden.
Har just talat med Birgith i Boda och hon hade för en vecka sedan fått ett barnbarnsbarn som ska heta Carl HUGO Valter.
kram kram

2014-11-30 @ 18:08:33
Postat av: Maria

Är inte Hugo läskigt lik Johannes när han döptes?! Trodde först ni lagt upp en bild på honom när jag såg bilden.

2014-11-30 @ 19:21:51
Postat av: Karin

Det finns nog en hel del likheter ja :) Fast nu det senaste är det faktiskt flera som sagt att Hugo är väldigt lik Samuel, så där finns några gemensamma drag även dem två emellan. Dock inte i dopklänning :)

2014-11-30 @ 19:42:27
Postat av: mormor

Jag tycker att Marcus blev fin i fluga! Försökte få Christer att köpa en , men han höll fast vid slipsen.
Kram

2014-11-30 @ 21:28:18
Postat av: Anna 3:an

Vilken fin bild på en livfull familj :) Kul att dopet blev lyckat och att Marcus hann i tid. Jag är mycket imponerad över att du lyckades fixa med allt när du var ensam med alla barnen!

2014-12-07 @ 11:33:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0