Johannes 5 år!

För fem år sen satt vi med en nyfödd liten skatt i armarna. En nyföding som hade lite brått att komma till världen och föddes i Skåne. I samma landskap fick denna skatt igår fira sin femårsdag, då vi fortfarande är kvar hos mamma och pappa.
 
Johannes steg upp tidigt för att hålla mormor sällskap innan hon gick till jobbet, så när övriga kommit upp blev det sång och några presenter i soffan. Johannes blev väldigt glad över detta.
 
 
Det var knappt att han hann med någon frukost innan han ville börja bygga lego. Efter en stunds byggande gick vi ut för att köra trampebil och trehjuling igen. Trampebilen justerades så den passade Johannes lite bättre (han hade blivit för lång för den gamla) och sen stack han iväg snabbt som attan.
 
 
På eftermiddagen, när vi hämtat Marcus på stationen (dit Johannes för övrigt åkte iklädd sin nya badkappa), blev det tårtkalas.
 
 
Sen fick han fler presenter, bland annat trollerikit, brio builder lyftkran, pysselbok på engelska och mer lego. Så det byggdes friskt hela kvällen. Johannes gick och la sig som en mycket nöjd femåring.
 
Även mammiga Samuel var glad åt att se Marcus igen och igår valde han självmant att Marcus skulle lägga honom. Det är roligt, för ibland kan ju lång bortavaro få den omvända effekten.
 
I skrivande stund är Marcus med Johannes och Samuel på badhuset och Hugo och jag ska snart åka till stan för en kort shoppingtur med mamma.

Kommentarer
Postat av: farfar

Oj vilket firande, och vilken lycklig fem-åring, tur att morfar är duktig bilreparatör så Johannes kan fräsa fram i full fart. kramar från farfar o Gordon

2015-01-14 @ 13:56:47
Postat av: Farmor

Det är nästan att jag önskar att jag vore mormor på riktigt och inte bara när Samuel talar till mig, för då hade jag fått vara med om detta väldiga firande.
kram till er alla

2015-01-14 @ 15:07:38
Postat av: Anna 3:an

Det ser ut som att Johannes var mycket nöjd över sin födelsedag, roligt! Björn var nöjd han med, trots att han inte fick nåt verktyg eller nåt att bygga med :)

Vilken fin girlang förresten, hemmagjord? :)

2015-01-15 @ 22:27:42
Postat av: Karin

Finns ju andra roliga saker man kan få utöver byggargrejer :)

Visst är girlangen fin, mycket hemmagjord!

2015-01-16 @ 13:26:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0